X-ray fluorescencija | Aparatura - Analitička oprema i sustavi
11721
page-template-default,page,page-id-11721,page-child,parent-pageid-1360,mkd-core-2.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,burst-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

X-ray fluorescencija

Elementarna analiza procesa i kontrole kvalitete

XRF analiza – jedna od najboljih analitičkih tehnika za provođenje elementarne analize u svim vrstama uzoraka, bez obzira moraju li se analizirati tekućine, krutine ili prah.

XRF kombinira najveću točnost i preciznost s jednostavnom i brzom pripremom uzoraka za analizu elemenata od Berilija (Be) do Urana (U) u rasponu koncentracija od 100% do razine ispod ppm.

Energetski disperzivna rendgenska fluorescencija (EDXRF) najbolji je izbor za namjenske primjene u kontroli kvalitete i procesa zbog svoje jednostavnosti i kompaktne  veličine. Pruža analitičku fleksibilnost u procesima istraživanja i praćenja.

Disperzivna rendgenska fluorescentna spektrometrija valne duljine (WDXRF) poznata je po svojoj preciznosti i  pouzdanosti. Ova robusna analitička tehnologija našla se u svim vrstama industrijske primjene, poput cementa, polimera, rafinerija, rudarstva i industrijskih minerala.

Više

Ručni XRF

Ručni rendgenski fluorescentni (XRF) analizatori imaju mogućnost kvantificiranja ili kvalificiranja gotovo bilo kojeg elementa od magnezija do urana, ovisno o specifičnim konfiguracijama instrumenta.

Prijenosni XRF spektrometri omogućuju vam da analizator pogonjen baterijom odnesete do uzorka, a ne da uzorak unesete u laboratorij. To je osobito korisno kada je ispitni uzorak velik i težak ili ga je potrebno analizirati na licu mjesta.

Više

Micro-XRF i TXRF

Mikro rendgenska fluorescentna spektrometrija (Micro-XRF) je metoda odabira za elementarnu analizu nehomogenih ili nepravilnih oblika uzoraka. Totalna refleksiona rendgenska fluorescentna spektrometrija (TXRF) je najbolja metoda za analizu elemenata u tragovima na širokom spektru uzoraka.

Više